Perheiden palvelujen kehitystä ja tukea mielenterveyspalveluihin hakeutumiseen

Uutinen

Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hankkeessa kehitetty perheiden tuen paketti julki, Terapianavigaattori käyttöön Vantaalla ja Keravalla, Et ole yksin -video rohkaisee nuoria hakemaan apua.

Lapsi ja vanhempi henkilö tietokoneen takana

Perhekeskustoiminnan kehittämisen syysseminaarissa julkaistut videot ovat vapaasti katseltavissa YouTubessa

Vantaalla ja Keravalla on tehty pitkäjänteistä työtä alueen lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi vuodesta 2020 lähtien. Elokuun lopussa Vantaan ja Keravan lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimijat kokoontuivat Korson Lumoon tutustumaan kehittämistyön tuloksiin ja tulevaisuuteen. Perhekeskustoiminnan kehittämisen syysseminaarissa kuultiin mm. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtajan Hanna Mikkosen puheenvuoro sekä kokemusasiantuntijoiden näkökulmia lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämistyöhön. Tilaisuudessa julkistettiin myös useita kaikille avoimia videoita sekä muuta materiaalia perheiden tueksi.

Lue lisää syysseminaarista ja tutustu tarkemmin julkaistuun materiaaliin Vantaan verkkosivujen uutisesta.

Syyskuussa Vantaalla ja Keravalla otettiin käyttöön Terapianavigaattori-verkkopalvelu. Terapianavigaattorin avulla kuka tahansa voi tehdä kotonaan anonyymin kyselyn omasta mielenterveys- ja päihdepalvelujen tarpeestaan. Terapianavigaattori antaa myös käyttäjälleen koodin, jonka avulla omat vastauksensa voi jakaa terveydenhuollon ammattilaisille ja näin helpottaa ja nopeuttaa itselleen sopiviin palveluihin pääsyä. Vantaan ja Keravan alueella Terapianavigaattorin käyttöönottoa on koordinoitu Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hankkeesta.

Lue lisää Terapianavigaattorista Vantaan verkkosivujen uutisesta.

Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hankkeessa tehtiin aikaisemmin kysely mielenterveys- ja päihdepalveluista vantaalaisille ja keravalaisille nuorille. Sen lisäksi, että vastauksia käytetään palvelujen kehittämiseen, ne inspiroivat hanketta tuottamaan yhdessä nuorten kanssa Et ole yksin -videon. Vastajulkaistun videon tavoitteena on vähentää mielenterveysongelmiin liittyvää häpeää ja rohkaisemaan nuoria hakemaan apua.

Katso video Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen YouTube-kanavalta.

Lue lisää Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla –hankkeesta Vantaan verkkosivuilta.