Järjestöjen toimintaedellytysten turvaaminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tavoitteena

Uutinen

Järjestöjen tuottamat palvelut ovat tärkeä osa sekä nykyisiä sosiaali- ja terveyspalveluita että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tulevaa palvelukirjoa. Hyvinvointialueen toiminnan käynnistyessä 1.1.2023 alueen sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueen järjestämisvastuulle, mutta hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyö säilyy pääosin nykyisillä kunnilla.

Hymyilevä henkilö keskustelee

Järjestöt tekevät arvokasta työtä alueen asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi

Muutoksesta johtuen sosiaali- ja terveysalan järjestöjen nykyisin Vantaan ja Keravan kaupungeilta saamat avustukset on jatkossa tarkoitus jakaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tehtäviin ja kuntien tehtäviin liittyviin avustuksiin.

Selvitystyö avustusten jaosta hyvinvointialueen ja kuntien tehtäviin liittyviin avustuksiin on käynnissä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sekä Vantaan ja Keravan kaupunkien yhteistyössä. Päätökset avustusten jakamisesta tehdään myöhemmin vuoden 2022 aikana yhteisesti. Myös mahdollisesti kevään 2022 aikana annettavat valtakunnalliset linjaukset ja ohjeistukset on tarkoitus ottaa huomioon.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sekä Vantaan ja Keravan kaupunkien yhteisenä tavoitteena on se, että alueen järjestöjen toimintaedellytykset paranevat tai vähintään säilyvät ennallaan hyvinvointialueen toiminnan käynnistymisen jälkeenkin. Kevään 2022 aikana Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hankkeeseen palkataankin järjestöyhteistyön ja osallisuuden erityisasiantuntija lisäämään järjestöyhteistyötä entisestään muutoksen edetessä. Kevään 2022 aikana järjestetään myös hyvinvointialueen ja järjestöjen yhteinen etätapaaminen, jossa käsitellään mm. avustusvalmistelua. Tavoitteena valmistelussa on se, että järjestöyhteistyön selvitystyö valmistuu kevään 2022 aikana.

Lisätietoja

Marjo Nurminen

Vantaan kaupunki
Yhteisöpäällikkö
043 825 3315 marjo.nurminen@vantaa.fi

Jaakko Kiilunen

Keravan kaupunki
Erityissuunnittelija
040 318 4508 jaakko.kiilunen@kerava.fi

Fanni Ali-Melkkilä

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Erityisasiantuntija
040 5035 615 fanni.ali-melkkila@vantaa.fi

Avainsanat

HyvinvointialueSOTE-uudistus