Hyvinvointialueen syksy käyntiin strategiatyöllä ja johtajavalinnoilla

Uutinen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle valittiin palvelualue- ja asiantuntijajohtajia, myös strategiatyö etenee. Palvelujen ja osallisuusohjelman suunnittelutyö on myös vauhdissa.

Kellertäviä lehtiä

Aluevaltuuston ja -hallituksen syyskausi on käynnistynyt

Ennen kesätaukoaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialue valitsi toimialajohtajia. Nyt kesätauon jälkeen rekrytoinnit hyvinvointialueelle jatkuvat ja elokuun lopulla tehtiin päätöksiä palvelualuejohtajien valinnoista. Palvelualuejohtajat valittiin ilmoittautumismenettelyllä liikkeenluovutuksen piirissä olevan henkilöstön joukosta ja sama menettely on käytössä myös syyskuun loppupuolella toteutettavissa tehtäväalueiden päälliköiden valinnassa. Aivan kaikkia tehtäviä ei kuitenkaan voitu toteuttaa sisäisellä haulla ja hyvinvointialueen hallintojohtajan virka laitetaan ulkoiseen hakuun.

Lue lisää toimialajohtajien valinnoista Vantaan verkkosivuilta.

Lue lisää palvelualue- ja asiantuntijajohtajien valinnoista Vantaan verkkosivuilta.

Kesän jälkeen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto- ja hallitus ovat aloittaneet syksyn työrupeamansa. Ensimmäisessä kokouksessaan aluevaltuusto käsitteli mm. sote-kiinteistöjä ja aluehallitus taas mm. Tikkurilan terveys- ja hyvinvointikeskusta. Hyvinvointialueen aluevaltuutetut ja viranhaltijat ehtivät syyskuussa kokoontua myös kaksipäiväiseen talous- ja strategiaseminaariin Aulangolle, jossa käsiteltiin hyvinvointialueen strategialuonnosta sekä talousarviota. Kiireisestä syksystä huolimatta aluevaltuuston puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä on luottavainen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmisteluun: ”Uskon, että VAKE tulee pärjäämään, sillä valtuusto pystyy rakentamaan vaikuttavat palvelut hyvinvointialueelle, joka on myös kehuttu työpaikka”.

Lue lisää strategia- ja talousseminaarista Vantaan verkkosivuilta.

Lue lisää Sirkka-Liisa Kähärän ajatuksista aluevaltuuston syyskaudesta Vantaan verkkosivuilta.

Lue lisää aluevaltuuston 30.8. kokouksesta Vantaan verkkosivuilta.

Lue lisää aluehallituksen 14.9. kokouksesta Vantaan verkkosivuilta.

Aluehallituksen ja -valtuuston syksyn kokousaikataulu Vantaan verkkosivuilla.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tehdään jatkuvasti työtä parhaiden mahdollisten palvelujen järjestämiseksi alueen asukkaille. Palvelujen järjestämistehtävä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi asukkaiden tarpeiden ennakointia, palvelujen hallintaa, tuottajien ohjaamista ja valvontaa sekä palveluiden kustannusvaikuttavuuden ja oikea-aikaisuuden varmistamista. Alueella toteutetuista palvelujen järjestämisen piloteista on saatu arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi.

Lue lisää palvelujen järjestämisen piloteista Vantaan verkkosivuilta.

Myös hyvinvointialueen osallisuusohjelman suunnittelutyö etenee vauhdilla. Hyvinvointialue haluaa tarjota sen asukkaille, sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen käyttäjille, henkilöstölle sekä sidosryhmille mahdollisuuden vaikuttaa osallisuusohjelman sisältöön ja oallisuusohjelma tuleekin sähköisesti kommentoitavaksi OsallistuvaVantaa-sivustolle 3.-16.10.2022.

Lue lisää Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen osallisuusohjelmasta osallistuvavantaa.fi:stä.