Vantaan ja Keravan hyvinvointialue kutsuu järjestöt infotilaisuuteen

Tiedote

Sosiaali- ja terveysalan järjestöt ovat Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tärkeitä kumppaneita. Hyvinvointialue kutsuu Vantaan ja Keravan sosiaali- ja terveysalan järjestöt infotilaisuuteen tiistaina 14.6. klo 17–19.

Kaksi henkilöä keskustelee joen rannalla

Järjestöt tarjoavat monenlaista tukea ja apua Vantaan ja Keravan asukkaille

Vantaan ja Keravan alueen sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen järjestämisvastuulle 1.1.2023. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyö säilyy kuitenkin pääosin kuntien vastuulla. Hyvinvointialueen sekä alueen kaupunkien ja järjestöjen tulevaa yhteistyötä on valmisteltu kevään 2022 aikana vauhdilla ja muun muassa järjestöavustuksista on linjattu toukokuussa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue järjestää alueen sosiaali- ja terveysalan järjestöille infotilaisuuden tiistaina 14.6. klo 17–19 Teamsin välityksellä. Järjestöinfossa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen, Vantaan ja Keravan kaupunkien sekä HyTe ry:n edustajat kertovat HYTE-, osallisuus- ja järjestöyhteistyön valmistelun etenemisestä sekä järjestöjen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista siihen. Kuulemme myös mielellämme järjestöjen ajatuksia valmistelusta ja siihen osallistumisesta.

Osallistumislinkin tilaisuuteen löydät Vantaan tapahtumakalenterista.

Tilaisuuden ohjelma:

  • Katsaus hyvinvointialueuudistuksen etenemiseen
  • Katsaus hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön sekä osallisuustyön valmistelun etenemiseen
  • Katsaus järjestöyhteistyön ja -avustusten valmistelun etenemiseen

Infotilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Järjestöinfoja jatketaan syksyn aikana. Syksyn aikana on tulossa myös muun muassa yhteisiä valmistelutyöpajoja liittyen järjestöyhteistyön rakenteisiin ja hyvinvointialueen avustusjärjestelmän rakentamiseen.

Voit seurata Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmistelutyötä tilaamalla hyvinvointialueen uutiskirjeen.

Lisätietoja

Pia Tasanko-Lavikainen

Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hanke
Erityisasiantuntija
040 772 4468 pia.tasanko-lavikainen@vantaa.fi

Avainsanat

HyvinvointialueSOTE-uudistus