Vantaan ja Keravan hyvinvointialue kutsuu järjestöt infoiltaan

Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue järjestää infotilaisuuden alueen järjestöille keskiviikkona 31.8.2022 kello 17-19 Teamsin välityksellä. Tilaisuudessa käydään läpi hyvinvointialueen valmistelun etenemistä, järjestöyhteistyön valmistelua sekä digitaalisten palvelujen kehitysmahdollisuuksia.

Henkilöitä tietokoneen ääressä

Infoilta toteutetaan etänä

Järjestöjen tuottamat palvelut ovat tärkeä osa sekä nykyisiä sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluja että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tulevaa palvelukirjoa. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sekä Vantaan ja Keravan kaupunkien yhteisenä tavoitteena on se, että alueen järjestöjen toimintaedellytykset paranevat tai vähintään säilyvät ennallaan hyvinvointialueen toiminnan käynnistymisen jälkeenkin. Hyvinvointialueen valmistelu etenee vauhdilla ja esimerkiksi järjestöyhteistyön valmistelussa tapahtuu paljon. 

Hyvinvointialueen edustajat kertovat infoillassa strategia- ja järjestöyhteistyön valmistelun etenemisestä ja käynnistyneestä VakeHyva – Hyvät palvelut -hankkeesta sekä järjestöjen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista niihin. Tilaisuudessa esitellään myös Lähellä.fi-palvelua ja sähköistä perhekeskusta.

Tilaisuuden ohjelma:

 • Katsaus hyvinvointialueuudistuksen etenemiseen
  • Strategiatyön eteneminen ja aikataulu
  • VakeHyva – Hyvät palvelut -hankkeen esittely
 • Katsaus järjestöyhteistyön valmistelun etenemiseen
 • Digitaaliset palvelut asukkaiden ja toimijoiden yhteistyön tukena
  • Lähellä.fi-palvelun esittely
  • Sähköinen perhekeskus -kokonaisuuden esittely

Hyvinvointialueen toiminnan käynnistyessä 1.1.2023 alueen sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät hyvinvointialueen järjestämisvastuulle, mutta hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyö säilyy pääosin nykyisillä kunnilla.

Järjestöjen infoiltoja tullaan jatkamaan syksyn aikana. Syksyn aikana on tulossa myös muun muassa yhteisiä työpajoja liittyen järjestöyhteistyön valmisteluun.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Osallistu tapahtumaan tästä linkistä. Tapahtuma järjestetään Microsoft Teamsin välityksellä.

Tapahtuma Vantaan tapahtumakalenterissa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen järjestöavustuksista keskusteltiin aluehallituksen kokouksessa 16.8.2022. Lue kokoustiedote Vantaan verkkosivuilta.

Lisätietoja

Pia Tasanko-Lavikainen

Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla -hanke
Erityisasiantuntija
040 772 4468 pia.tasanko-lavikainen@vantaa.fi