Aluevaltuusto kokoontui strategia- ja talousseminaariin Aulangolle 6.–7.9.

Tiedote
Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuutetut yhteiskuvassa Scandic Hotel Aulangon sisäpihalla

VAKEn aluevaltuutetut ja viranhaltijat kokoontuivat yhteiskuvaan 6.9. ennen illallista.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui kaksipäiväiseen talous- ja strategiaseminaariin Aulangolle, puimaan hyvinvointialueen strategialuonnosta ja talousarviota.

Strategian ensimmäisen alustuspuheenvuoron piti muutosjohtaja Ville-Veikko Ahonen valtiovarainministeriöstä. Ahonen välitti rahoittajan, eli valtion terveiset, ja korosti taloudellisen itsehallinnon säilyttämisen tärkeyttä hyvinvointialueilla.

Ahonen listasi keinoja varmistaa rahojen riittävyys tulevaisuudessa. Niitä ovat hänen mukaansa mm. tehtävien ja rahoituksen tasapainoon liittyvä vahva edunvalvonta; toiminnan mitoitus käytettävissä oleviin tuloihin; tiukka talouskuri ja toiminnan uudistaminen sekä raamibudjetti -menettelyn käyttö.

Hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö painotti myös itsehallintoa, seminaariyleisölle pitämässään tervehdyksessä. Aronkydön mukaan tulevaisuuden näkymä on talouden kannalta tarkasteltuna samaan aikaan sekä sumea, että kirkas.

─ Uskallan luvata, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella palvelutaso paranee. Työntekijöille puolestani lupaan, että ensi vuonna hyvinvointialue on meille kaikille mukavampi työpaikka. Mistä moinen varmuus? Siitä, että tulemme saamaan ensi vuonna enemmän rahaa, ja infrastruktuuri tullaan rakentamaan keskitetysti sosiaali- ja terveydenhuollon ympärille, Aronkytö totesi.

Tiistai-iltapäivä vietettiin pienryhmätyöskentelyn parissa, ja käsittelyssä oli VAKEn strategialuonnos. Pienryhmätyöskentelyn päätteeksi todettiin, että strategialuonnos vahvistui useilla kehityskelpoisilla ideoilla.

Keskiviikkona kuultiin puheenvuorot VAKEn HR-valmistelujohtaja Anne Sivulalta (henkilöstön pitovoima ja henkilöstöstrategian arvot); Tampereen yliopiston yliopistonlehtori Jenni Airaksiselta (hyvinvointialuemuutoksen mahdollisuudet ja kompastuskivet); Kanta-Hämeen hyvinvointialueen projektinjohtaja Petrus Kukkoselta (valmistelun terveiset Kanta-Hämeestä) sekä VAKEn tilakeskuspäällikkö Pasi Salolta (hyvinvointialueen palveluverkkosuunnittelu).

Strategiaprosessi jatkuu tästä tiiviinä kohti loppuvuotta. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen strategia hyväksytään aluevaltuuston kokouksessa marraskuussa. Joulukuussa aluevaltuusto hyväksyy talousarvion.

Lisätietoja

Timo Aronkytö

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Hyvinvointialuejohtaja
timo.aronkyto@vantaa.fi

Avainsanat

Hyvinvointialue