Aluehallitus: Paljon puhetta rahasta

Tiedote

Esityslista liikutti suuria summia ja paljon periaatteellista keskustelua hyvinvointialueen toiminnasta.

Aluehallitus kokoontui Vantaan kaupungintalon hallitussalissa.

Aluehallitus kokoontuu Vantaan kaupungintalon hallitussalissa.

TIEDOTE 18.5.2022

Julkaisuvapaa heti

 

VAKE-aluehallituksen kokous: Paljon puhetta rahasta

Talousarvion ja taloussuunnitelman 2023–2026 laadintaohjeen hyväksyminen

Talousvalmistelujohtaja Hanna Heinikainen esitteli aluehallitukselle talousarvion ja taloussuunnitelman 2023–2026 laadintaohjetta. Keskustelun päätteeksi aluehallitus päätti hyväksyä laadintaohjeen. Talousarvion lähetekeskustelu käydään aluevaltuuston kokouksessa 21. kesäkuuta.

Hyvinvointialuejohtajan johtajasopimuksen hyväksyminen

Aluehallitus päätti hyväksyä hyvinvointialuejohtajan johtajasopimuksen. Hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö toimii ajalla 16.6.-31.12.2022 osa-aikaisesti hyvinvointialuejohtajana siten, että hän on 50 % hyvinvointialueen palveluksessa ja 50 % Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtajan tehtävässä.

Hyvinvointialueen hallintosäännön päivittäminen 31.5.2022 alkaen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto on kokouksessaan 19.4.2022 hyväksynyt Vantaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueiden yhteisen pelastuslaitoksen yhteistoimintasopimuksen. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto on hyväksynyt yhteistoimintasopimuksen omalta osaltaan kokouksessaan 28.4.2022.

Yhteistoimintasopimuksen hyväksymispäätösten seurauksena on kummankin hyvinvointialueen hallintosääntöä päivitettävä yhteistoimintasopimuksessa sovittua vastaavaksi.

Muutokset ja lisäykset hallintosääntöön ovat nähtävissä esityslistan liitteessä päätössivustolla https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuslautakunnan vaali

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto valitsee Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuslautakunnan. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta lautakuntaan valitaan kahdeksan jäsentä sekä lautakunnan puheenjohtaja. Seitsemän jäsentä valitaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelta.

Ateria- ja puhtauspalveluiden kilpailutus- ja hankintatilanne

Hallintovalmistelujohtaja Mikko Hokkanen esitteli ateria- ja puhtauspalveluiden tarjoajien kilpailutuksen tilannetta. Mukana kilpailutuksessa on tässä vaiheessa kolme palveluntuottajaa, ja prosessi etenee Hokkasen mukaan aikataulussa. Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle päätöksiä esityslistan mukaisesti.

Kokouksessa merkittiin lisäksi tiedoksi, ja lähetettiin valmisteluun kuusi valtuustoaloitetta. Kaikki aloitteet ovat nähtävissä esityslistan, ja myöhemmin pöytäkirjan, liitteenä päätössivustolla https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI.

Koko esityslista luettavissa päätössivustolta.

Lisätietoja

Mikko Hokkanen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Hallintovalmistelujohtaja
mikko.hokkanen@vantaa.fi